Welcome!

Bismillahirrahmanirrahim
This blog is dedicated to all retro classic car lovers & enthusiasts in Brunei. Enjoy your stay and thank you for visiting. Go Retro!



Tuesday, December 2, 2008

MOST OF FAVOURITE CLASSIC IN BRUNEI

Di bawah ini ialah kereta-kereta yang menghadapi kepupusan dan ianya sangat dikehendaki serta digilai ramai pada masa ini di Brunei khususnya...jika biskita yang tedapat kereta-kereta sedemikian jangan dijual tempat besi buruk, baik biskita jual tempat orang-orang yang sangat-sangat meminat kereta-kereta sedemikian.TQ





Datsun Skyline GTR KPGC10




Datsun Skyline GTR KPGC110

Suzuki LJ80




Datsun 240Z



Datsun 200L Coupe C130



Datsun 240L Coupe C230

Datsun 240L C231



Datsun 1200 Coupe


Toyota 1000 KE15



Toyota Corona

Mitsubishi Colt Galant Coupe


Mitsubishi Colt GTO


Isuzu Gemini

TO BE CONTINUE....

23 comments:

azspeed said...

wah....cant wait eh...:) hope everything ok nanti n ramai yang dapat datang (mudahan aku pun free tym atu...hehehe)....btw dis 23nov tak jadi ke?

btw...juz an idea...should our club buat 70s punya flag or not? size bendera biasa..soo that everytym tani punya activities tani dapat kibarkan bendera atu...mun d pantai bisai tu hehe...:)dmana2 pun bisai tu...hehe.

70's Owner Club said...

Hehhe Assalamualaikum.. Mr black Stalion... Nanti we ol meeting bout the flag tu k.. No worriess hehehehe f bleh bagi flag lg cun x.. Pastu susun 70s tani.. Stalion jgn nda turun dz December for our holiday gathering and ada suprise. Ramai yang turun ne. K Den c u soon Bro.. Faham2 je lah sapa pakai bro ne heheh

70's Owner Club said...
This comment has been removed by the author.
70'OC ADMINISTRATORS said...

Mudah-mudahan tah semua belaku pigi,AMIN!!

Black Uga said...

askum...bh aku on 2 insyallah bh siap2 th kn jln jauh ni...tdi da ku cal cdeen msa ptg x ktanya byk yg blaku 7hb ka 8hb tu hari ahad mingu dpn nya g 2 bh nanti g da kna beritau 2 k....

Deen said...

Akum 70s Owners Club..makluman terkini,trip ke Kb conform,so sedia2 tah usai2 70s a2 n jgn lupa bwa tools n etc.2 members tani sja yg nda dpt oleh sebab2 yg tidak dpt d elakkan,yg lain semua ok n bersemangat.hehe.Tks guyss, to support our club 150%..n yg kan join jua member tani baru "Undercover" aka "RR Phantom"..ok guys,nanti g infm u all f ada info terkini.k akum.

70s OWNERS CLUB ADMINISTRATORS said...

Ok ready2 ja keta kamu k, chip menasihati dh 2.. Hehe ok my plan for this trip, mesti jln awal pagi, around 7-7.30am kerumah tah kumpul 70's yg dtg dari bandar 2.. F akhr, cian ada yg kepanasan lagipun jauh jua KB 2 yth mesti awal..

Ada bunyinya kn BBQ tarus.. 70's diminta utk menyumbangkn $5.. Hehe team work bro.. To Koko, jgn lupa bwa tmpt BBQ. N sapa2 yg kn menyumbangkn makanan apakah minuman kah, sneak kah etc hehe dialu2kan..

KEEP A GOOD WORK GUYS !!!
.
Btw mana tia Jijul ni? Hilang lg ka?

Deen said...

Jaws n blak uga crown jul dok 2 so we need to check ASAP b4 ke kb,ku dgr breknya prob..to,Xtro,The Sun,Culan,Jul,usahakan tia masih awal ni.k

70s OWNERS CLUB ADMINISTRATORS said...

OK guys best of luck! Aku cruising sorang2 saja jadi samseng KK di sana sementara aku absent nanti kiranya,waaaa, pilu ku eh...
-littlemuscle-

kelawahan keta lama said...

Ngambil kesempatan jua kan betanya ni...
Ada siapa2 kan menjual keta bisdurang kah? Datsun skyline or Celica? kalau ada minta contact number k. TQ
Kalau ada turun ke belait nanti gtau jua haribulan nya. Bulih tumpang meliat. ok kali tu ah..biar meriah... maju untuk semua. TQ.

StreetStars49 said...

TO kelawahan kereta lama:-
Cuba kita click arah BUY AND SELL in Content, disana ada iklan-iklan kereta yg kan di jual tu,Terima kasih kerana menyokong club kami,the 70s owners club.

GO RETRO!

Black Uga said...

pa....

Black Uga said...

sori...testing tdi 2 hehehe...au cian plg cjul 2 deen bh nanti tani ksana sma cbungsu p bila bisai ah...msa ani aku pun cbuk paksa tunggu cuti sekolah ani lh k....sal yg tepakai keta lama nanti th kami carikn malar2 sja liat rh sell k...bali tia keta clasic juin club ani bro k asskum....

70s OWNERS CLUB ADMINISTRATORS said...

Bh bila bro? Jadi mengupi? Btw pasal c Jul, myb we shud take a action.. Esuk ka~ kedia mesti ikut 2 hehe aku mencheck kn bro.. K. Jaws

Anonymous said...

Ready-ready tah k ol the 70's member.. -Super Jaw's-

Anonymous said...

Hello member2 blgspot 70s Owrclb.Hamba Ingin bkongsi cerita. Hamba terdapat sebuah DATSUN skyline GTR 240kc,2 pintu dikeluarkan awal tahun 70an,masih lagi bjalan dan stok,dan hamba pernah mndgr cerita ada lg 2 buah,sebuah di sg liang dan sebuah lagi di tutong.Bentuk bandan lebar.Kan ku jual sudah tapi syg jua,kalau ada yg ofr harga baik mau plang ku lapas gegege.Tapi apa pandangan member2 70sowrclb,di jual atau projek?Kalau kan projek berapa blanja nya?Tanya2 saja. Dr: PHY

70s OWNERS CLUB ADMINISTRATORS said...

To PHY

Assalamualaikum, aku interested cerita biskita, dapat kita hubungi kediaku at 8975151

Rx Revo said...

walaikumsalam.Datsun Skyline GTR 240k.wahhh..hebat tu kereta biskita atu,kalau my idea baik kita projek betambah jua lagi 70sOwnersClub.kalau pasal budjet kami di Syaim Workshop bulih berunding harga tu sal kami pun banyak jua projek kereta lama mostly 70s,pasal harga murah lah berbanding dengan workshop lain yang sudah2 our costmer pernah antar.Btw,kalau nda keberatan boleh kah kiranya 70soenersclub bedudun arah biskita kan mau mengetahui lagi mengenai kereta biskita a2.Nya orang mengeratkan silaturahim sesama peminat kereta2 clasic,biskita boleh email,tel or txt 8778898.TQ

Yak said...

Salam to All,

Just dropping by to ask di mana kan tu gambar 240Z yang dlm gambar kereta2 kan pupus atu? Anyone knows siapa owner nya? hehe sayang jua ah... bejual kah tu?

Anonymous said...

Hello member2 70sowrclb.Ribuan terima kaseh di atas nasihat abiskita,hamba pun berfikir untuk mprojek SKYLINE hamba biar btmbah member 70sowrclb gegege. Hamba memang terdapat no telp biskita 4 org,semasa biskita iklankan di brudirect dan hamba mngetahui blogspot ini dari iklan atu jua.Insrn dan rdtx kereta hamba belum lagi be uruskan selama belasan tahun gegege.Tunggu bonuz gegege.Nanti ada hamba mghubungi biskita lagi.Kepada corolla itam bersinar mau biskita menjual rem atu?Gegege.Salam sejahtera,maju 70sowrclb. Daripada: PHY

Rx Revo said...

Salam.Yak,240z a2 70sownersclub frnz tu,org Kb.nda ia jual 2,udah ku manis2si,kan 10kg 2 gulanya,sampai ku kancing manis..hehe,katanya,kan di projeknya.Bro.aku 1st book 2 ah 240z a2 jadi tu ku tukar tanah ku 2 ekar a2 sama z a2,hehe,inshallah ada ia join 2 msa 70sownersclub mengibi.Tq

Rx Revo said...

Salam.To PHY tks kerana support 70sownersclub.70sownersclub mengalu2kan kehadiran biskita untuk join the club.Gd luck dengan projek Skyline GTR 240 biskita a2.TQ

Black Uga said...

au usai tia skyline u a2 boss juin th club kami baru power nda ja....bh kpd geng2 70s owners bh usai2 tia keta2 tani a2 da g pendapat ku msa kn kkb lalu lebuh raya p masa balik lalu jln lama cana pendapat kamu semua geng?